Vacature

Medior communicatieadviseur participatie

Werk je graag mee aan goede omgevingscommunicatie in participatieprocessen rondom complex maatschappelijke opgaven, ben je op je plek in de dynamiek van een adviesbureau en heb je ervaring als projectleider? Dan ben jij wellicht onze nieuwste aanwinst!

Je functie

Als communicatieadviseur draai je mee aan verschillende projecten tegelijkertijd. Vanaf het binnenhalen van projecten ben je betrokken, waarbij je focust op strategievorming én het opstellen van duidelijke en heldere plannen van aanpak. De communicatie- en participatietrajecten voer je zelfstandig, met ondersteuning van de senior uit. Als communicatieadviseur zet je je in voor doelmatige omgevingscommunicatie, ook in projecten van collega’s. Bij echte onderzoeksprojecten schakel je met je collega’s gespecialiseerd in onderzoek en analyse. 

Daarnaast draag je bij aan de communicatie vanuit Bureau Stroom. Vanuit de recente ontwikkelingen in je vakgebied, stuur je het communicatiebeleid van Bureau Stroom bij waar nodig. Natuurlijk in samenwerking met je andere communicatiecollega’s.

Competenties: projectmanagement, participatieprocessen, communicatie, analytisch.

Je brengt mee

 • een communicatieopleiding (hbo/wo);
 • minimaal 3 jaar communicatie ervaring, het liefst bij de overheid of adviesbureau;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als in gespreksvaardigheden;
 • analytisch vermogen;
 • ervaring met het draaien van eigen projecten;
 • gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen;
 • ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van (proces)strategieën.

Wat we bieden

 • De dynamiek van een klein adviesbureau en werken voor een diversiteit aan grote opdrachtgevers door het hele land.
 • Een hecht en bevlogen team van professionals met verschillende achtergronden, van sociale geografie tot communicatiewetenschappen.
 • Meedenken over de koers en ontwikkeling van Bureau Stroom, naast je werk in het binnenhalen van en werken aan externe opdrachten.
 • Goede primaire en secundaire arbeidvoorwaarden. Denk aan een marktconform salaris (bel voor een range), 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur en vakantiegeld.
 • Werken op ons mooie kantoor op het terrein van de Vasim in Nijmegen. Met de mogelijkheid om zo af en toe een dag thuis te werken.
 • Een baan voor +- 32 uur. Het precieze aantal uur bepalen we in overleg.

Over Bureau Stroom

Bureau Stroom staat bekend om haar daadkrachtige participatie en haar bijdrage aan het versterken van plannen rondom ruimtelijke en sociaaleconomische opgaven. Wij gaan voor maatwerk en kwaliteit vanuit onze expertisen: ‘participatie en omgevingsmanagement’, ‘onderzoek en analyse’, ‘communicatie en educatie’ en ‘interactieve beleidsvorming’. Zo sluit onze aanpak aan op elke unieke vraag. Wij doen de goede dingen goed.  

Professionele ontwikkeling en plezier in ons werk vinden we belangrijk. Daarom is er zowel ruimte om te groeien binnen je functie, als om verder te ontdekken wat bij jou als professional past. We besluiten als team welke opdrachten we aannemen en welke niet. Zo combineer je bij ons de voordelen van werken bij een klein bureau met meedraaien in grote en uitdagende projecten.

Solliciteren

Communicatie en educatie

Is deze functie echt iets voor jou?  Leuk, wij maken graag nader kennis met je. Solliciteer door je CV en motivatiebrief te sturen naar info@bureaustroom.nl. Geschikte kandidaten kunnen direct worden uitgenodigd voor een gesprek. Als we een match gevonden hebben, sluit de vacature.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie over de functie of het werk van Bureau Stroom. Neem dan contact op met Jos IJkhout via 06-507 477 50 of info@bureaustroom.nl.