Wij zijn Bureau Stroom

Waar we het voor doen

Een mooier Nederland begint hier. Met een team van doortastende experts zetten wij ons in voor een betere leefomgeving, elke dag weer. Dit doen we door daadkrachtige participatie waarin we complexe zaken eenvoudig maken. Met korte lijntjes, snel schakelen en een methodische aanpak zetten we uw project op het juiste moment in de schijnwerpers. We ontzorgen, sluiten onze aanpak precies aan op uw unieke vraagstuk en omgeving en zijn gericht op verbinding. Dit alles doen wij in co-creatie. Want alleen samen creëer je sterke en gedragen plannen.

Met wie we het doen

Bureau Stroom vliegt elk project aan met verschillende expertisen en heeft daarmee altijd de kennis in huis om u verder te helpen. Van sociaalgeografen en onderzoekers tot communicatiespecialisten en creatieven. Al luisterend, schrijvend, pratend en altijd realistisch, zetten wij ons in voor een mooier Nederland. En dat al 17 jaar lang.

Ons team

Jos IJkhout

Participatie en educatie, omgevingsmanagement, eigenaar

Als oprichter van Bureau Stroom leid ik al sinds 2007 ruimtelijke (her)ontwikkelingsprojecten. Mijn kracht ligt in participatie, strategische omgevingscommunicatie en het bedenken en begeleiden van creatieve werkvormen stakeholders te betrekken in omgevingsprocessen.

Maxime Wiegerinck

Participatie, onderzoek en analyse

Na mijn bachelor Medische Biologie en onderzoeks-master, besloot ik me meer op sociale aspecten te richten. Ik verdiepte me steeds meer in participatie. Dankzij mijn achtergrond in de bètawetenschappen ben ik analytisch sterk en werk ik resultaatgericht. Ik vind het fijn om met mensen in contact te zijn en motivaties en ideeën in kaart te brengen.

Marieke Tilstra

Participatie, communicatie en procesmanagement

Als communicatieadviseur richt ik me het liefst op communicatie rondom maatschappelijke vraagstukken. Met mijn analytische blik en goede pen help ik u van begin tot eind: van strategie tot eindproduct. Daarnaast zet ik mij in voor een goed en soepel proces.

Jan-Peter Ensing

Omgevingsmanagement

Samen verder komen in plaats van tegenover elkaar blijven staan. Op zoek gaan naar verbindingen en oplossingen. Daar ligt mijn kracht. Ik werk al ruim 20 jaar met groepen in verschillende richtingen, creëer snel overzicht in complexe situaties en houd daarbij altijd de menselijke maat in het oog.

Paul van der Loop

Communicatie en participatie

Met mijn onderzoekende houding doorgrond ik vraagstukken snel en met een dosis creativiteit zet ik dit binnen no-time om in een aanpak die aansluit bij uw omgeving. Vanuit mijn ervaring in de creatieve industrie vlieg ik participatietrajecten aan met een frisse blik en zorg ik dat alles gestructureerd verloopt.

Lyke van de Pol

Onderzoek en analyse

Met mijn achtergrond in zowel bèta als sociaal onderzoek heb ik sterke analytische en communicatieve vaardigheden ontwikkeld. Bij Bureau Stroom verdiep ik me dan ook graag in de verschillende perspectieven van stakeholders, waarbij ik hun ideeën ophaal en deze grondig onderzoek en analyseer. Daarmee zet ik mij in voor inclusieve besluitvorming.

Iris de Jager

Participatie en communicatie

Als historicus schenk ik aandacht aan het verhaal, de ontstaansredenen en ontwikkelingen van een gebied of organisatie. Samen met belangrijke stakeholders ga ik op zoek naar de identiteit van een plek. Om samen met de omgeving een goede en betrouwbare fundering voor toekomstige ontwikkeling te leggen.

Monique Harmsen

Strategie, organisatie en projectmanagement

Als internationaal bedrijfskundige richt ik me al meer dan 10 jaar op het verbinden van organisaties met hun strategische doelen. Hierbij ga ik graag aan de slag met onderwerpen als (interculturele) communicatie, participatie en het samenbrengen van stakeholders en hun belangen. Wederzijds respect, integriteit en resultaatgerichtheid zijn hierbij mijn uitgangspunten.