Project

Evaluatie Participatie- en inspraakplan Haarlem

Voldoet onze aanpak?

Gemeente Haarlem voert een project uit in de openbare ruimte, waarbij participatie een belangrijke rol speelt. Het is een risicovol project. Voor de start van de tweede fase is dan ook de wens om het Participatie- en Inspraakplan te laten reviewen door twee externe experts.

Opdracht

Vanwege de omvang en de weerstand van bewoners kent het project veel risico’s. Het plan wat klaarligt beschrijft hoe we bewoners en andere belanghebbenden betrekken tijdens de ontwerpfase. Om risico’s te verkleinen en eventueel blinde vlekken in beeld te brengen, vragen wij u om ons participatieplan te reviewen.

- Gemeente Haarlem

Aanpak

De review van het Participatieplan werd op gestructureerde wijze uitgevoerd door twee adviseurs van Bureau Stroom. Aan de hand van door de opdrachtgever geleverde criteria aangevuld door eigen criteria. Het rapport werd aan het projectteam gepresenteerd, onduidelijkheden werden toegelicht en advies rondom participatie en omgevingsmanagement werd gegeven.

Resultaat

  • Een gedetailleerd evaluatierapport dat in goede orde werd ontvangen en waarmee het projectteam van gemeente Haarlem hun plan kon aanscherpen.
  • Handvatten en suggesties om het participatieformat van gemeente Haarlem te optimaliseren.